Cv-ketel onderhoud verlengt de levensduur van uw installatie. Het is dus belangrijk om het onderhoud van uw cv-ketel regelmatig uit te laten voeren.

Het onderhoud

Een cv-ketel heeft regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Bij een oude “open” ketel is dat 1 keer per jaar, bij een nieuwer “gesloten” systeem is 1 keer per 2 jaar voldoende. Dit is vaak een voorwaarde voor de garantie op het toestel en voor uw brandverzekering. Onderhoud geeft u de volgende voordelen:

 • Storingen voorkomen
 • Hoogst mogelijk rendement
 • Belangrijk voor uw veiligheid

  Storingen voorkomen

  U kunt onnodige schade aan uw verwarmingstoestel voorkomen als u regelmatig onderhoud laat uitvoeren. Het systeem vervuilt bijvoorbeeld niet, waardoor de kans op storingen kleiner is. Daarnaast worden alle onderdelen gecontroleerd, waardoor ze minder snel kapot gaan. Het goed verzorgen van een cv-ketel zorgt er ook voor dat de verwachte levensduur wordt gehaald. Bij het berekenen hiervan gaat de leverancier er namelijk vanuit dat u regelmatig een onderhoudsbeurt laat uitvoeren.

  Tip: U kunt een onderhoudscontract bij een installateur afsluiten. Zo heeft u geen omkijken naar tijdige controle. Vaak zijn calamiteiten ook bij het contract inbegrepen, waardoor u snel geholpen wordt als u ineens zonder warm water zit.....

  Hoogst mogelijk rendement

  Wilt u profiteren van het hoogst mogelijk rendement van uw cv-ketel, dan is het onderhoud hiervan belangrijk. Een apparaat dat goed onderhouden wordt, is namelijk veel zuiniger. Zo leveren schone branders meer warmte dan vervuilde. Ook het opnieuw instellen van de thermostaat kan aanzienlijk schelen. U hoeft hierdoor minder te stoken en bespaart dus op uw energierekening.

  Belangrijk voor uw veiligheid

  Het is belangrijk dat uw cv-ketel veilig functioneert. Een installateur controleert daarom op bijvoorbeeld de afvoer van de rook die bij het verbranden van gas vrijkomt. Zo voorkomt u dat er bijvoorbeeld koolmonoxide in uw huis belandt. Daarnaast controleert hij de watertemperatuur. Water moet minstens 60 graden zijn om te voorkomen dat legionellabacteriën een kans krijgen. Goed onderhoud is dus van groot belang voor uw veiligheid.

  Nieuwe cv-ketel

  Als bij het onderhoud blijkt dat de reparatiekosten heel hoog zijn, dan kunt u in sommige gevallen beter een nieuwe ketel overwegen. Zo kan de warmtewisselaar bijvoorbeeld kapot zijn. Dit is een duur onderdeel. Door een nieuwe cv-ketel aan te schaffen, voorkomt u niet alleen deze reparatiekosten, maar profiteert u ook vaak van een beter rendement. Hierdoor kunt u nog meer op uw stookkosten besparen en verdient u de investering snel weer terug.

[livesite-contact title=”Contact request”]

Translate »