Mechanisch afzuigsysteem

Om een schoon en leefbaar klimaat in uw woning te houden is het raadzaam om het mechanisch afzuigsysteem te onderhouden. Uit ervaring is gebleken dat niet onderhouden systemen zeer snel in afzuigcapaciteit achteruit gaan. De vervuiling heeft een slechte afzuiging tot gevolg en veroorzaakt een overmaat aan vocht met de daarbij optredende bacterievorming. In ruimtes waar gerookt wordt, worden de plafonds en het verfwerk sneller bruin. Door de overmaat aan vocht in de woning gaat het energieverbruik sterk omhoog.

elektricien-kralingen-vervuild-systeem
Wat u merkt met een slecht onderhouden systeem

U heeft last van een droge keel, hoesten of branderige ogen.
U heeft het idee dat uw huis nooit stofvrij is.
Schimmelplekken in de woning.
De ventilatieventielen zijn vies en vettig.
Uw ramen zijn beslagen.
U heeft een allergische reactie.
Ventilatieonderhoud is van groot belang

Onderhoud van het ventilatiesysteem wordt veelal als niet belangrijk beschouwd, maar uit het bovenstaande kunt u opmaken dat het zeer belangrijk is. Wij bieden u een onderhoudsprogramma aan voor het gehele systeem inclusief de kanalen. Om het onderhoud uit te kunnen voeren moet de afzuigventilator zich in de woning bevinden en moeten de kanalen zonder bouwkundige ingrepen bereikbaar zijn. Meestal is dit geen probleem. De kanalen reinigen wij via de afzuigopeningen door middel van roterende borstels en stofafzuiging, zodat er geen vuil in de woning komt.

Ventilatiesysteem vervangen

ITHO-afzuigbox
U heeft al een nieuwe afzuigbox voor € 250,00 excl BTW van het merk ITHO CVE ECO-Fan. Voor € 75,00 excl BTW meer heeft u een draadloze afstandsbediening compleet gemonteerd (kan samenwerken met uw standenknop in de keuken) bijvoorbeeld te plaatsen in de badkamer. Meerdere afstandsbedieningen zijn mogelijk voor € 75,- excl BTW per stuk. De kosten verdienen zich zelf terug omdat deze box 83% zuiniger is dan de oude afzuigbox met een wisselstroommotor.
Betalingen geschieden via de monteur (contant of pinnen)  vooraf gaande aan de werkzaamheden.

Translate »